Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-05@05:50:13 GMT

آمستردام چگونه پایتخت نوآوری اروپا شد؟

تاریخ انتشار: ۷ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۶۵۹۵۴۲

آمستردام چگونه پایتخت نوآوری اروپا شد؟

آمستردام، پایتخت هلند یکی از بهترین شهرهای اروپایی درزمینه هوشمندسازی مناطق به حساب می‌آید که پیش از سایر شهرهای قاره، رویکردهایی بسیار منحصر به فرد برای افزایش زیست‌پذیری شهروندان ارائه داده است.

به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، ایده‌های هوشمندسازی شهری در اروپا برای اولین بار در آمستردام مطرح شد و سپس به سایر نقاط قاره راه پیدا کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیران این کلانشهر استراتژی‌های خود برای ایجاد شهر هوشمند را در سال ۲۰۰۹ به طور جدی از سر گرفتند و پیشرفت آن‌ها در این زمینه باعث شد در سال ۲۰۱۶، آمستردام به عنوان پایتخت نوآوری اروپا توسط کمیته این قاره شناخته شود. اتخاذ رویکردهای کلی‌نگر و توجه به مؤلفه‌های مختلفی نظیر دولت، کسب و کار، دانشگاه‌ها و مؤسسات تحقیقی و مهم‌تراز همه مردم، می‌تواند در ایجاد یک شهر هوشمند مؤثر باشد که پایتخت هلند تا کنون توانسته است در این زمینه بسیار موفق عمل کند. در واقع، آمستردام با اتخاذ یک استراتژی پایین به بالا و مبتنی بر رشد هوشمند، شرکت‌های نوپا، شمول اجتماعی و کیفیت زندگی توانسته است در هوشمندسازی خود نقش مهمی ایفا کند. در ادامه به معرفی رویکردهایی پرداخته می‌شود که مدیران پایتخت هلند برای تبدیل آن به پایتخت نوآوری اروپا نیز اتخاذ کرده‌اند.

پلتفورم شهر هوشمند آمستردام: همکاری اینترنتی نهادهای مختلف شهر

یکی از بهترین استراتژی‌هایی که مقامات آمستردام برای هوشمندسازی شهر به کار گرفته‌اند، ایجاد یک پلتفورم آنلاین است که مشارکت بین ۱۲ نهاد عمومی و خصوصی را ممکن کرده است. در این برنامه، نمایندگان هر یک از این نهادها، ایده‌های خود مبنی بر افزایش هوشمندی شهر را به صورت آنلاین به اشتراک می‌گذارند و در پیاده‌سازی هر ایده در نقاط مختلف شهر افرادی را برای همکاری می‌طلبند. این شرکا می‌تواند از بین مردم عادی، کمپانی‌ها، شرکت‌های نوپا، آژانس‌های دولتی، دانشگاه‌ها، مؤسسات تحقیقاتی نیز انتخاب شود و تنها محدود به نمایندگان نهادها یا مقامات محلی نیست. در واقع، آمستردام از رویکردی همکاری-محور برای هوشمندسازی شهر بهره می‌گیرد و از اشتراک ایده‌ها به یک طرح کلی برای پیاده‌سازی پروژه‌های هوشمند دست پیدا می‌کند. گروه‌های شرکت کننده در زمینه هوشمندسازی زیرساخت و تکنولوژی، انرژی، آب و ضایعات، پویایی، شهر مدور، دولت و آموزش و پرورش و در نهایت شهروندان و زندگی شهری ایده‌های خود را به اشتراک می‌گذارند.

اکوسیستم شهر هوشمند آمستردام

از یک سو همکاری بین نهادهای مختلف و از سوی دیگر اعمال مقرراتی از سوی دولت هلند، روحیه کارآفرینی را در میان مردم و فعالان شهری مختلف تقویت کرده و منجر به جذب سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی بسیاری به پیاده‌سازی پروژه‌های هوشمند در آمستردام شده است. به عبارت دیگر، حس همکاری و کارآفرینی در میان نهادهای مختلف شهر زمینه را برای آزمایش پروژه‌ها و ایده‌های خلاقانه فراهم آورده است و در نهایت یک اکوسیستم کلی برای استراتژی‌های شهر هوشمند شکل داده و از آمستردام، پایتخت هوشمند اروپا را ساخته است. بدون شک، سایر شهرهای اروپا و حتی جهان می‌توانند از رویکردهایی که پایتخت هلند برای هوشمندسازی به کار گرفته است، بهره گیرند و برای بهبود هر چه بیشتر کیفیت زندگی بکوشند.

نوآوری‌های اجتماعی پایتخت هلند

مقامات آمستردام نرم‌افزاری به نام Buur را به طور رایگان در اختیار همگان قرار داده‌اند که افراد با نصب آن روی گوشی‌های تلفن همراه خود می‌توانند با سایر همشهریان پیوند برقرار کنند و با همفکری یکدیگر، ایده‌هایی برای بهبود زندگی محل سکونت خود خلق کنند. شواهد حاکی است که این اقدام منجر به پیاده‌سازی طرح‌هایی توسط خود شهروندان در مناطق مختلف آمستردام شده که پایداری و امنیت آن‌ها را به طور قابل توجهی افزایش داده است. جالب است بدانید که مردم از طریق این نرم‌افزار می‌توانند مشکلات موجود در محل زندگی خود را مطرح کنند تا سایر افراد به ایده‌پردازی برای حل مشکل به وجود آمده بپردازند و در نهایت یک طرح کلی در منطقه پیاده شود.

ایده‌های خلاقانه برای تردد در داخل شهر

بخش اعظمی از ترافیک‌های خودرویی در پایتخت هلند طی چند سال گذشته در پی جستجوی محل پارک توسط صاحبان خودرو به وجود آمده بود که البته مدیران شهر تصمیم گرفتند در این زمینه نیز ایده‌پردازی و به مردم کمک کنند سریع‌تر به مکانی برای قرار دادن وسایل نقلیه خود دست یابند. در این راستا، نرم‌افزای تحت عنوان Smart Flowدر اختیار مردم قرار گرفت که می‌توانستند از طریق آن نزدیک‌ترین محل پارک برای خودروهای خود را شناسایی کنند و از دسترسی به آن، بدون حضور راننده دیگری مطمئن شوند. این اقدام در مدت زمان بسیار کوتاهی بسیار مؤثر واقع شد و کاهش سطح آلودگی هوا، آلودگی صوتی، ترافیک و سطح استرس رانندگان را در پی داشت.

کد خبر 510553

منبع: ایمنا

کلیدواژه: شهرهای جهان کلانشهرهای جهان شهرهای اروپایی هلند آمستردام هوشمندسازي هوشمند سازي شهرها شهر هوشمند هوشمندسازی شهرهای هوشمند جهان طراحی شهر هوشمند پارکینگ هوشمند شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق پایتخت هلند شهر هوشمند پیاده سازی ایده ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۵۹۵۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جهاددانشگاهی؛ حلقه میانی پیوند صنعت و دانشگاه

ایسنا/خراسان رضوی معاون آموزشی پژوهشکده صنایع غذایی جهاددانشگاهی خراسان رضوی گفت: اگرچه داشتن دانشگاه‌ها و بخش خصوصی بسیار قوی ارزشمند است، اما این ارتباط بازیگران است که می‌تواند در نهایت خروجی قابل توجه داشته باشد و در اینجا معاونت علمی ریاست‌جمهوری و جهاددانشگاهی این نقش واسطه‌ای را دارند.

شادی بلوریان امروز ۱۳ اردیبهشت در اولین رویداد ملی فبین‌فود که در هتل پردیسان مشهد برگزار شد، با بیان اینکه سه کلیدواژه آزمایشگاه‌های ساخت سریع، نوآوری و غذا تعیین ‏کننده رویکرد اصلی ما در این رویداد است، اظهار کرد: امنیت غذایی یکی از موضوعات تاثیرگذار بر امنیت‌ ملی است. در تعریف امنیت غذایی ۴ رکن فراهم بودن، دسترسی اقتصادی و فیزیکی، سلامت و پایداری مطرح است و زمانی می‌توان گفت امنیت غذایی وجود دارد که همه مردم در همه زمان‌ها بتوانند به غذای سالمی که تامین کننده نیازهای تغذیه‌ای آنهاست، دسترسی داشته باشند.

وی افزود: زیست‌بوم نوآوری از بازیگران متعددی تشکیل شده و بخش خصوصی، دانشگاه‌ها، مؤسسات تحقیقاتی و شرکت‎های دانش‌بنیان به عنوان بازیگران اصلی این زیست‌بوم مطرح اند. هر کدام از این بازیگران با توجه به اهداف و رسالت‌هایی که دنبال می‌کنند، از سطوح آمادگی مختلفی وارد زیست‌بوم فناوری می‌شوند. طبیعتا دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی ما شروع‌کننده هستند. ایده‌های ارزشمندی که از طرف فرهیختگان و نخبگان ارائه می‌شود، نیازمند انسجام و انتقال به جامعه است. بنابراین هدف اصلی ما از نوآوری، ایجاد زنجیره ثروت‌آفرینی، ایده، فناوری و نوآوری است. البته نوآوری، به معنای هر تغییری که باعث ایجاد ارزش شود نیز مطرح است.

دبیر علمی اولین رویداد ملی فبین‌فود با اشاره به چالش‌های جدی در مسیر نوآوری، بیان کرد: اگرچه داشتن دانشگاه‌ها و بخش خصوصی بسیار قوی ارزشمند است، اما این ارتباط بازیگران است که می‌تواند در نهایت خروجی قابل توجه داشته باشد و در اینجا معاونت علمی ریاست‌جمهوری و جهاددانشگاهی این نقش واسطه‌ای را دارند. با بهره‌گیری از نوآوری به شیوه باز، هزینه‌های تحقیق و توسعه کاهش می‌یابد، نوآوری با سرعت بیشتری اتفاق می‌افتد و ریسک کمتری را در رابطه با توسعه شاهد هستیم. برای نفوذ نوآوری در صنایع، آزمایشگاه‌های ساخت سریع از جمله ساختارهایی هستند که می‌توانند در افزایش ارتباطات و ارزان و آسان شدن نوآوری برای صنایع ما نقش مهم و کلیدی ایفا کنند.

بلوریان با بیان اینکه جهاد دانشگاهی نهادی عمومی و غیردولتی است، عنوان کرد: این نهاد در  طول چهار دهه فعالیتش نقش کلیدی و مهمی را در  توسعه فناوری ایفا کرده است. در دهه ۷۰ و ۸۰ جهاددانشگاهی سعی کرد به عنوان مکمل دانشگاه عمل کند و از موازی‌کاری و انجام کارهای مشابه بپرهیزد. سپس در دهه ۹۰ این نهاد تمرکز جدی بر بحث توسعه فناوری‌ها داشت و در این زمینه به توفیقات خوبی هم دست یافت. لذا در راستای ایجاد پلتفرم توسعه آزمایشگاه‌های ساخت سریع جهاددانشگاهی از جمله سازمان‌هایی است که می‌تواند نقش کلیدی ایفا کند.

وی اضافه کرد: پارادایم نوآوری ما تدریجی است و قطعاً برای ما مهم است که مسئله‌ای را حل کنیم که نهایتا نیاز صنعت را رفع کند، زیرا یکی از دغدغه‌های اصلی صنایع ما این است که خروجی دانشگاه‌ها منطبق بر نیازهای آن‌ها نیست. بنابراین اگر در آزمایشگاه‌های ساخت سریع بتوانیم منطبق با نیاز صنعت عمل کنیم، مطمئنا خروجی‌های دانشگاه برای حل مشکلات صنعت کارآمد خواهد شد.

معاون آموزشی پژوهشکده صنایع غذایی جهاددانشگاهی خراسان رضوی ادامه داد: پس از دریافت مسئله از صنعت، در اختیار نوآوران و فناوران قرار می‌گیرد تا برای حل آن‌ها طرح‌های نوآورانه خود که در سطوح فناوری ۲ به بالا قرار دارند را ارائه دهند. هنگامی که نیاز به وجود بستر و زیرساخت برای پرورش و رشد طرح‌های نوآوران حس می‌شود، جهاددانشگاهی ورود پیدا می‌کند. در این مرحله به کمک همه بازیگران زیست‌بوم فناوری نیاز داریم.

بلوریان افزود: از دیگر دلایلی که جهاددانشگاهی را به عنوان سازمانی برای ایجاد و توسعه فناوری‌های تخصصی آماده می‌کند، وجود ساختاری به نام سازمان تجاری‌سازی جهاددانشگاهی است که در آن به ایده‌های ارزشمند کمک می‌شود تا پرورش یابند و از نظر فنی و تخصصی بررسی می‌شوند.

وی به بیان اهداف این رویداد ملی پرداخت و گفت: از اصلی‌ترین اهداف این رویداد، تبیین جایگاه‌ آزمایشگاه‌های ساخت سریع در توسعه نوآوری و افزایش تاب‌آوری صنایع غذایی است. قطعا با تامین بخشی از زیرساخت‌های مورد نیاز فناوران و همچنین کمک به تجاری‌سازی ایده‌هایشان، آنان را حمایت خواهیم کرد. 

دبیر علمی اولین رویداد ملی فبین‌فود با بیان اینکه در تبیین اهمیت ایجاد فب‌لب ۳ پیش‌رویداد برگزار شد، ضمن ارائه گزارشی از نیازها و طرح‌های رسیده به این رویداد، گفت: عمده نیازهایی که از صنایع دریافت کردیم در حوزه مواد اولیه، فرمولاسیون و فرآوری موادغذایی بود. در طرح‌ها نیز عمده آنچه دریافت کردیم در حوزه فرمولاسیون و فرآیندهای تولید در صنایع غذایی و مواد اولیه صنعت غذاست.

بلوریان به فرآیند ارزیابی طرح‌ها اشاره و اظهار کرد: ۸۸ طرح از سوی فناوران و نوآوران دانشگاهی و مراکز تحقیقاتی دریافت شد که برای بخشی از آن کارفرمای مشخصی نداشتیم و در قالب پوستر در این رویداد ارائه شده است. پس از طی مراحل اولیه ۲۸ طرح وارد کمیته علمی و داوری شدند.  در نهایت ۱۸ طرح منتخب شد که طی جلسات متعدد با کارفرمایان پروژه‌ها چکش‌کاری شدند که امروز معرفی و تفاهم‌نامه‌های آن امضا خواهند شد.

وی با تأکید بر اهمیت دست‌یابی به محصول در این پلتفرم بیان کرد: تمام تلاش‌مان این است که پژوهش را صرفا برای پژوهش انجام ندهیم، پژوهش باید خروجی مشخصی داشته باشد، ساخت نمونه اولیه و خدمات تخصصی آزمایشگاهی را در جهاددانشگاهی خراسان رضوی در دستور کار قرار داده‌ایم تا طرح‌های ارزشمند را با توجه به تجارب ارزشمندی که در پژوهشکده صنایع غذایی جهاددانشگاهی خراسان رضوی داشته‌ایم، اجرا کنیم.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • تشییع شهید گمنام عملیات خیبر در پارک فناوری نفت باقرشهر
  • گزارش تصویری | تشییع شهید گمنام در پارک فناوری و نوآوری صنعت نفت
  • فعال کردن مراکز اقتصادی وداشتن مرکز هوشمند
  • مرکز عملیات هوشمند و فعال اقتصادی در کشور تشکیل شود
  • سکوی توسعه‌ نوآوری و فناوری صنعت پتروشیمی کشور رونمایی می‌شود
  • مقابله با سیل با بام‌های سبزآبی اسفنجی آمستردام
  • جهاددانشگاهی؛ حلقه میانی پیوند صنعت و دانشگاه
  • باید فبین‌فود را در سطح بین‌المللی گسترش دهیم
  • اولین دانشکده علوم خانواده دانشگاه تهران راه‌اندازی شد
  • بازتعریف نقش جهاد دانشگاهی در زیست بوم نوآوری و فناوری کشور